Mikä on arjen ihmeitä?


Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ornio


Mikä on Arjen ihmeitä?

Arjen ihmeitä on Järvenpään, Tuusulan ja Mäntsälän seurakunnan yhteinen vapaaehtoisten verkkopalvelu. Arjen ihmeitä -verkkopalvelu toimii kohtauspaikkana avun tarvitsijoille ja apua tarjoaville. Palvelu tarjoaa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille ja sitä tekeville helpon tavan löytää itselle sopivan vapaaehtoistehtävän ja rikastuttaa näin omaa ja muiden elämää.

 

Seurakuntien yhteinen Arjen ihmeitä -verkkopalvelu on syntynyt yhtenevistä toiveista koskien vapaaehtoistoiminnan kehittämistä. Mäntsälän seurakunta liittyi mukaan Arjen Ihmeitä – verkkopalveluun vuoden 2016 alusta.

 

Palvelussa voi ilmoittautua seurakunnissa avoinna oleviin, erilaisiin vapaaehtoistehtäviin. Voit osallistua esimerkiksi messun valmisteluun, opettaa pyhäkoulussa, toimia esilaulajana tai – soittajana, keittää kahvia tai toimia ystävänä yksinäiselle. Jos olet taitava käsistäsi, voit tehdä käsitöitä hyväntekeväisyyteen tai leipoa myyjäisiin. Tarjolla on monenlaisia tehtäviä, jossa sinä voit palvella lähimmäistä. Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua kertaluonteisesti, pieneksi hetkeksi tai sitoutua pidempiaikaisiin tehtäviin.

 

Vapaaehtoistoiminta sopii kaikille auttamisesta kiinnostuneille, mielekästä tekemistä kaipaaville tai niille, jotka ehkä vielä etsivät omaa paikkaansa seurakunnan toiminnassa. Erityisvaatimuksia ei vapaaehtoistoiminnalle ole - halu auttaa riittää. Vapaaehtoistoiminnassa voi kokea yhdessä tekemisen iloa ja saada elämyksiä. Uudet vapaaehtoiset haastatellaan ennen tehtävän vastaanottamista ja heidän kanssaan käydään läpi salassapitosopimuksen sisältö.

 

Tervetuloa tekemään ja kokemaan yhdessä arjen ihmeitä!