Kutsuisitko kotoutuvia kahvittelemaan kevään aikana

Sijainti: Järvenpäää
Lisätietoja: Verson kautta on syksyn aikana pyörinyt KuntaKoto-koulutus, joka on tarkoitettu kotoutujalle, joka odottaa kotoutumiskoulutukseen ja jatko-opintoihin pääsemistä. Toiminta-ajatuksena on että jokaisella maahanmuuttajalla on mahdollisuus harjoitella suomen kieltä ja saada tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta sekä vahvistaa kuntalaisena toimimisen taitoja.

Ryhmän kokoonpano muuttuu jatkuvasti, sillä Te-palvelujen kotoutumiskoulutuspaikan saatuaan kuntakotolaiset siirtyvät näihin koulutuksiin. Toisaalta juuri nyt mm. perheenyhdistä-misen kautta tulee uusia kuntakotolaisia/kuntalaisia.

Tällä hetkellä ryhmässä on 3-6 kotoutujaa, joista yksi mies ja loput naisia. Osa on asunut Suomessa vasta muutaman viikon, osa muutaman vuoden, mutta kaikki ovat muuttaneet Järvenpäähän kuukauden sisällä. Kaikki on uutta ja outoa eikä tuttuvia tai sukulaisia ole näillä main.

Suomen kielen taito on kaikilla olematon, joten tämän takia vierailujen ja kokemusten merkitys korostuu. Haluaisimme antaa kuntakotolaisille kokemuksen suomalaisesta vieraanvaraisuudesta. Näin ollen etsimme järvenpääläisiä tavallisia ihmisiä, jotka olisivat valmiit kutsumaan tämän ryhmän kotiinsa kahville. Vierailun tarkoitus olisi saada nähdä ja aistia minkälainen on suomalainen koti.

Tahtoisitko tarjota aamupäiväkahvit kotonasi ryhmälle ja ohjaaja Pia Vappulalle ensi keväänä?

Otan ilmoittautumisia tähän tehtävään vastaan puhelimitse 050 363 2466 tai tarja.karhu@evl.fi ja toimitan tehtävästä kiinnostuneiden yhteystiedot Versoon, ohjaaja Pia Vappulalle.

Työala:
Järvenpään seurakunta
Tarja Karhu
050 3632466
tarja.karhu(ät)evl.fi
Järvenpää, 04400 Järvenpää

1. Valitse haluamasi tehtävät:

  Ajankohta         Paikkoja jäljellä Ilmoittautumisaikaa jäljellä
Jatkuva 1 -

2. Kirjaudu sisään ja ilmoittaudu

Tunnus:

Salasana:

Salasana unohtunut?


Etkö ole vielä mukana Arjen ihmeissä?

Rekisteröidy ensin käyttäjäksi saadaksesi tunnukset Arjen ihmeitä -sivustolle. Klikkaa linkkiä: rekisteröidy.

Jos olet jo mukana vapaaehtoistoiminnassamme, voit ilmoittautua tehtäviin heti tunnukset saatuasi.

Jos tämä on ensimmäinen tehtäväsi seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa, kutsumme sinut ensin vapaamuotoiseen tapaamiseen, jonka jälkeen pääset ilmoittautumaan tehtäviin.

Jatkossa voit ilmoittautua tehtäviin viereisen valikon kautta.