Usein kysyttyä


Vapaaehtoistoiminnassa usein esitettyjä kysymyksiä

Miten toimin kirjautuessani ensimmäistä kertaa Arjen ihmeitä -sivustolle?

Aloita kirjautuminen klikkaamalla jotakin avoinna olevaa vapaaehtoistehtävää. Sivun alalaitaan ilmestyy kaksi valikkoa, joista oikeanpuoleisessa lukee "Rekisteröidy käyttäjäksi".

Klikkaamalla Rekisteröidy -linkkiä pääset ilmoittautumislomakkeelle, jossa kartoitetaan toiveitasi ja aiempia kokemuksiasi vapaaehtoistoiminnasta.

Lopuksi sitoudut noudattamaan seurakunnan toiminnassa edellytettyä luottamuksellisuutta ja vaitioloa sekä tehtäväsi aikana että sen päätyttyä.

Miten toimin, jos haluan ilmoittautua yleisesti vapaaehtoiseksi ilman tiettyyn tehtävään ilmoittautumista?

1) Rekisteröityessäsi voit valita tietyn tehtäväryhmän eli kategorian, josta sinulle voidaan tarjota myöhemmin tehtäviä. Ilmoittautumislomakkeella on heti henkilötietojen jälkeen kohta "Työalat". Klikkaa Tuusulan seurakunnan kuvaketta, jolloin viereen aukeaa Kategoriat -valikko. Sieltä voit merkitä itseäsi kiinnostavat tehtäväryhmät klikkaamalla ryhmiä.

2) Rekisteröidyttyäsi ja saatuasi omat tunnukset käyttöösi voit ilmoittautua yleisesti vapaaehtoiseksemme ilman tiettyyn tehtävään sitoutumista valitsemalla tehtävän "Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi".

3) Mikäli tarvitset apua ilmoittautumiseesi tai käytettävissäsi ei ole tietokonetta, otathan yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raita Karmavuo, p. 040 535 7150. Voimme hoitaa ilmoittautumisen yhdessä.

Miten saan salasanan, jolla pystyn jatkossa kirjautumaan ohjelmaan?

Kirjautumisesi jälkeen lähetämme sähköpostiisi henkilökohtaisen salasanan.

Minulla on jo tunnukset. Kuinka ilmoittaudun mukaan uusiin tehtäviin?

Voit ilmoittautua mukaan valitsemalla avointen vapaaehtoistehtävien listalta sinua kiinnostavan tehtävän. Kirjaudu sivustolle omilla tunnuksillasi Kirjaudu sisään ja ilmoittaudu -valikon kautta.

Miten toimin tullessani ensimmäistä kertaa mukaan seurakunnan vapaaehtoistoimintaan?

Rekisteröidyttyäsi sivustollemme uutena vapaaehtoisena otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut hyvin vapaamuotoiseen tapaamiseen, jossa kuulet toiminnastamme. Samalla allekirjoitamme yhdessä vapaaehtoistoimijan sopimuksen.

Miten toimin, jos joku läheiseni kaipaa apua?

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai vapaaehtoistyön koordinaattoriin. Mahdollisuuksien mukaan välitämme vapaaehtoisia ystäviä. Emme voi kuitenkaan taata, että löydämme kaikille vapaaehtoisen ystävän tai pystymme toimimaan toivomassasi ajassa.

Mitä teen, jos avustettavan kanssa asiat eivät sujukaan?

Ongelmatilanteissa voit aina kääntyä vapaaehtoistoiminnasta vastaavan henkilön puoleen. Asiat käydään läpi ja keskustellaan yhdessä.

Mitä jos avustettava tarjoaa minulle rahaa?

Käytäntömme on toimia aina ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoisen tulee aina kieltäytyä korvauksesta kohteliaasti ja selittää vapaaehtoistoiminnan periaate avustettavalle.